Tratamentul ciupercii unghiei

Tratamentul ciupercii unghiei nu este atat de banal precum pare datorita duratei mari de refacere a unghiei, duritatii acesteia si pozitionarii infectiei: pe patul unghial, sub unghie. Din aceste considerente deosebim doua directii principale: utilizarea agentilor antimicotici sistemici (in general sub forma de tablete) a caror durata de vinedecare poate ajunge pana la un an sau folosirea de agenti antimicotici locali (sub forma de unguent, solutii lichide, etc.) cu durata de tratament similara, de cca. un an, insa cu rezultate mai slabe. O alta solutie ar putea fi interventia chirurgicala, tratament care nu mai este utilizat in prezent decat in cazuri foarte rare din cauza efectelor traumatizante la nivelul unghiilor si a perioadei postinterventie foarte dureroasa.

In ultima perioada a fost dezvoltata o noua metode tratament: tratamentul cu laser al ciupercii unghiei prin expunerea unghiilor afectate la raze laser calibrate ce patrund prin unghie pana la patul unghial, unde este localizata infectia, devenind in prezent cea mai eficienta metode de tratament atat ca rezultate cat si ca durata a tratamentului.

Cea mai recenta metoda de tratament este solutia adusa in Romania de catre reteaua LaurusMedical: aparatul laser portabil Cure-EX ce imbina eficienta tratamentului laser pentru infectia fungica a unghiilor cu avantajele tratamentului facut in mediul familiar, fara deplasari pentru sedintele de tratament laser.